Tiesitkö että .fi-verkkotunnuksia koskeva lainsäädäntö muuttuu 5.9.2016? Muutos toteutuu osana uutta tietoyhteiskuntakaari (917/2014) lakia ja muutos tulee vaikuttamaan laajasti .fi-verkkotunnuksien välitystoimintaan.

Asiakkaiden kannalta keskeisin osa muutosta on että jatkossa .fi-verkkotunnuksilla on oltava aina välittäjä. Eli asiakkaan ei ole lakimuutoksen jälkeen mahdollista enää hakea itse verkkotunnuksia tai uusia jo olemassa olevia verkkotunnuksia Viestintäviraston kautta. IT Ihme tulee toimimaan Viestintäviraston vaatimukset täyttävänä virallisena verkkotunnusvälittäjänä myös 5.9.2016 lakimuutoksen jälkeen.

Huomaathan että kaikki nykyiset palveluntarjoajat eivät välttämättä toimi verkkotunnuksien välittäjänä 5.9.2016 jälkeen. Varmistathan tilanteen omalta palveluntarjoajaltasi. Halutessasi voit siirtää verkkotunnuksen edullisesti IT Ihmeen ylläpitoon jolloin jatkossa kaikki verkkotunnuksiin liittyvät asiat hoituvat kauttamme.