Shell palvelin xen.ihme.org päivitetään uuteen 20.4.2019 klo 10:00. Päivitys tapahtuu siten, että vanhan palvelimen rinnalle otetaan käyttöön uusi palvelin itu.ihme.orgja kaikki vanhalla xen-palvelimella olevat käyttäjien tiedostot siirretään uudelle palvelimelle.

Jo ennen käyttöönottoa uutta itu-palvelinta on mahdollista testata ja raportoida mahdollisista puutteista/havainnoista. Huomioithan kuitenkin että kaikki itu-palvelimella käyttäjän tiedostoihin tehdyt muutokset ylikirjoitetaan käyttöönoton yhteydessä 20.4.2019 klo 10:00.

Käyttöönoton aikataulu ja vaiheet

20.4.2019 klo 10:00

Uusi shell-palvelin itu.ihme.org julkaistaan osoitteella xen.ihme.org ja samassa yhteydessä xen-palvelimella olevat käyttäjien tiedostot kopioidaan uudelle itu-palvelimelle. Vanha shell-palvelin löytyy osoitteesta xenold.ihme.org. Nimipalvelun päivitysviiveestä johtuen osoite xen.ihme.org saattaa ohjata sekä vanhalle että uudelle palvelimelle klo 10-11 välillä. Klo 11 jälkeen nimipalvelun pitäisi olla päivittynyt kaikkialla.

Käyttäjät voivat alkaa käyttämään shell-palvelua normaalisti uudesta osoitteesta itu.ihme.org. Mahdolliset IRC-sovellukset, kuten IRC-asiakassovellus ja screen/tmux täytyy käynnistää uudelleen.

Mahdolliset vanhalla shell-palvelimella käynnissä olevat sovellukset kannattaa käydä sulkemassa kirjautumalla vanhalle palvelimelle xenold.ihme.org. Tämän jälkeen käyttäjä voi halutessaan synkronoida viimeisimmät henkilökohtaiset tiedostot uudelle itu-palvelimelle kirjautumalla itu.ihme.org ja ajamalla komennon (huomaa välilyönti kaksoispisteen ja tilde-merkin välissä):

rsync -av --delete xenold: ~

27.4.2019 klo 10:00

Vanha shell-palvelin xen-suljetaan lopullisesti ja xen-palvelimella käytössä olleet vhostit siirretään itu-palvelimelle, mukaanlukien xen.ihme.org vhost.

Olethan yhteydessä asiakaspalveluun jos käyttöönottoon liittyen ilmenee kysyttävää tai muita huomioita/ongelmia.